Adakah Telur Separuh Masak Berkhasiat?

Suatu masa dahulu makan telurĀ  telah dianggap sebagai permulaan yang baik untuk sarapan kerana ia mempunyai nutrien penting seperti protein, riboflavin dan selenium. Menariknya sentimen ini sebelum ini dibawa oleh orang Rom yang biasanya memilih telur daripada makanan berkhasiat yang lain. Kebanyakan orang takut untuk memakan makanan yang kaya ini, memandangkan makan telur setiap hari boleh menyebabkan kolesterol tinggi; Walau bagaimanapun, kebenaran adalah memakannya secara berkala dapat mengurangkan tahap kolesterol.

Fakta yang sudah terbukti bahawa kuning telur mempunyai komponen yang dipanggil lecithin, yang berkesan terhadap sklerosis kerana ia memampatkan tahap kolesterol. Satu telur mungkin mengandungi 186 miligram kolesterol, namun ia tidak sepatutnya bimbang anda makan secara teratur. Makanan ini menyediakan nutrien penting untuk menjaga anda dalam rasa sayang yang baik dan sehingga seorang lelaki yang sihat dapat dengan selamat makan telur sehari tanpa rasa bersalah tentang kolesterol.

Jeruk telur menyediakan kolesterol yang diperlukan untuk perkembangan mental kita sementara sulfur yang mengandungi asid amino dan asid lemak rantaian panjang diperlukan untuk perkembangan otak anda. Sebaliknya, kuning telur penuh dengan nutrien termasuk bioflavonoid dan lemak otak seperti phosphatidyl choline dan sulfur. Ia berfaedah jika anda hanya makan setengah rebus daripada telur goreng kerana ia tidak mengambil nutrien penting yang sangat diperlukan untuk tubuh anda. Penggunaan telur bijak adalah lebih sihat daripada memotongnya daripada diet anda. Telur pasti merupakan sumber protein yang baik dan separuh rebus adalah cara yang baik untuk dimakan jika anda tidak mahu mengurangkan nutrien dengan memakannya. Jadi telur rebus yang sihat? Mari kita ketahui. Tiada keracunan makanan.

Adakah separuh rebus telur sihat? Telur rebus separuh baik untuk kesihatan kerana kuning telur tidak matang.
Sesetengah memilih untuk mengambil mentol telur mentah kerana ia mempunyai manfaat kesihatan yang tinggi. Tetapi adalah penting bahawa telur adalah sekurang-kurangnya sederhana atau separuh rebus untuk mengurangkan risiko keracunan makanan atau penyakit yang disebabkan oleh bakteria salmonella. Telur boleh menjadi tambahan berkhasiat untuk diet anda jika dimasak dengan teliti. Mereka hanya direbus untuk masa yang singkat yang membantu membunuh bakteria degil di dalamnya. Telur separuh rebus tidak memisahkan belerang biru-hijau tidak seperti telur rebus yang keras.

Jangan sekali-kali menanam kalori Jika anda mencari makanan ringan kalori yang rendah maka separuh telur rebus adalah yang terbaik untuk diet anda. Ia tinggi protein dan tidak menangkap kalori anda. Telur separuh rebus adalah sihat kerana kalori kurang jika dibandingkan dengan resipi telur lain, termasuk telur goreng dan bahagian atas cerah. Setengah rebus hanya mempunyai sekitar 78 kalori dan 5.3 gram lemak, di mana 1.6 gram adalah tepu. Kalori ini agak kurang berbanding dengan apa-apa barangan makanan lain yang anda gemari setiap hari. Telur separuh rebus adalah makanan berkhasiat berbanding dengan jenis telur lain yang dimasak dalam minyak atau mentega. Telur goreng biasanya mengandungi sekitar 90 kalori, 6.83 gram lemak dan 2 gram tepu.

Telur karbohidrat adalah salah satu daripada beberapa makanan yang mengandungi semua asid amino penting dan ia adalah separuh rebus yang menjadikannya sihat. Telur mengandungi karbohidrat, vitamin dan mineral dan separuh rebus tidak pernah membunuh bahan-bahan penting dan membuatnya tetap utuh. Vitamin A Wanita perlu mempunyai 700 mikrogram vitamin setiap hari manakala lelaki memerlukan sekitar 900 mikrogram. Makan satu setengah telur rebus boleh membawa anda sekitar 74 mikrogram dalam perjalanan untuk mencapai matlamat yang diperlukan. Nutrien ini membantu dalam kerja mata yang betul. Cobalah menggantikan telur goreng tradisional anda untuk sarapan pagi dengan telur rebus untuk hidup yang sihat. Adakah separuh rebus telur sihat? Ya, ia mempunyai nutrien vitamin A yang penting yang mengekalkan kulit, gigi dan tulang. Vitamin B12 Satu setengah besar bekalan telur rebus sekitar 0.56 mikrogram dan di mana ia mempunyai 2.4 mikrogram Vitamin B12. Vitamin ini penting untuk metabolisme yang sihat. Telur separuh telur adalah sihat kerana nutrien ini menukarkan kalori dalam badan anda menjadi tenaga. Vitamin B12 membantu dalam berfungsi dengan baik sistem saraf juga.

Telur separuh rebus tidak disyorkan untuk wanita hamil Setengah telur rebus membuat telur putih dimasak manakala kuning telur hanya sebahagiannya dimasak yang mempunyai struktur berair. Lebih penting lagi telur ini tidak disyorkan untuk orang yang mempunyai sistem kekebalan yang lemah. Ia tidak boleh dimakan oleh wanita hamil, kanak-kanak atau orang tua dengan sistem kekebalan yang lemah. Telur separuh telur adalah sihat untuk orang yang mempunyai kesihatan yang teguh. Telur separuh telur pasti sihat berbanding telur goreng.

6,293 total views, 4 views today

Comments

comments

Related Posts

About The Author

Add Comment